zde se nacházíte:
Úvod > Články

Pokud váš potomek používá telefon s Androidem, tohle budete potřebovat

12.03.2018 | F-Secure

„Používání telefonu znamená pro děti používání aplikací," vysvětluje Timo Salmi, produktový a marketingový manažer společnosti F-Secure. „Díky nastavení App Control si mohou být rodiče jistí, že jejich děti mají přístup pouze k aplikacím, které jsou pro ně vhodné, ať už sedí u televize, v autobuse nebo ve svých pokojích."

Nastavení App Control je součástí funkce Family Rules, která je nyní k dispozici pro všechna zařízení Android v rámci F-Secure SAFE, jež spolu s FREEDOME VPN tvoří TOTAL. Tyto nástroje vám pomohou vymezit zdravé hranice, zajistí bezpečí vašich dětí a zároveň jim umožní, aby využívaly pozitiva, která internetový svět nabízí. 

Jinými slovy, Family Rules představuje způsob, jak můžete dohlížet na děti na internetu stejně, jako to děláte v reálném světě. 

Průvodce funkcí Family Rules vám poradí s nastavením App Control v telefonu vašeho dítěte. Můžete se rozhodnout, jak má TOTAL přistupovat k novým aplikacím, a vybrat si, zda chcete zadat limity u aplikací již nainstalovaných. 

„Povolené“ aplikace jsou zcela bez omezení, k „Blokovaným“ aplikacím není povolen přístup nikdy a „Časově omezené“ aplikace jsou regulovány v rámci celkového časového limitu, který stanovíte společně se svým potomkem. 

Ano, společně.

Cílem funkce Family Rules je zahrnout děti do procesu nastavení limitů, aby pochopily, že se mohou dané hranice po uplynutí nějaké doby nebo za dobré chování posouvat.

Pomocí doporučení odvíjejících se od věku vašeho dítěte můžete určit časové limity jak pro dny v týdnu, tak pro víkendy, aby odpovídaly době, kdy má jít vaše dítě spát. Zvolíte také, jaký typ obsahu chcete zcela blokovat. 

Kromě aplikací budou na základě nastavení, které společně vyberete, filtrovány i výsledky vyhledávání na internetu.

Nyní můžete na svém zařízení kontrolovat a upravovat nastavení telefonu vašeho dítěte prostřednictvím SAFE home, ať jste kdekoliv. Můžete si také v klidu vydechnout, protože budete vědět, že vaše děti jsou kompletně chráněny proti všem internetovým hrozbám, ať už se jedná o viry, závadné webové stránky nebo nevhodné aplikace.