zde se nacházíte:
Úvod > Články

F-Secure SAFE obdržel ocenění Nejlepší ochrana 2018

06.03.2019 | F-Secure

F-Secure SAFE obdržel od institutu AV-TEST ocenění „Best Protection 2018“ (Nejlepší ochrana 2018) za svoji vynikající ochranu zařízení se systémy Windows.

V odvětví bezpečnosti musí lidé a technologie úzce spolupracovat. Společnost F-Secure dokáže využít na maximum silné stránky v obou těchto oblastech, díky čemuž zaručuje již mnoho let konzistentní ochranu světové třídy. A letošní výhra dvou ocenění AV-TEST Best Protection dokazuje, jak efektivní přístup to je. 

Služba F-Secure Protection Service for Business získala nejvyšší známky v kategorii firemní bezpečnosti a produkt F-Secure SAFE zabodoval stejným způsobem v oblasti ochrany spotřebitelů. 

„Produkty F-Secure SAFE a PSB Computer Protection poskytovaly v průběhu roku 2018 nejvyšší úroveň bezpečnostních služeb, na což AV-TEST poukázal udělením ceny za nejlepší ochranu roku 2018,“ říká jeho technický ředitel Maik Morgenstern.

Není to poprvé, co společnost F-Secure toto ocenění od nezávislého institutu AV-TEST získala. K tomu došlo v roce 2011. Jednalo se o zahajovací ročník těchto cen a služba F-Secure Client Security obdržela trofej za poskytování nejlepší ochrany v oblasti firemních produktů. Letos jsme tedy zaznamenali již šestou a sedmou výhru v osmileté historii udílení těchto cen. Je to pro nás důkaz, že zabezpečení koncových bodů od společnosti F-Secure patří trvale mezi špičku v oboru. 

Poskytovat prvotřídní ochranu den co den, týden za týdnem, měsíc po měsíci ale není snadné. A udržet tento standard celé roky je ještě obtížnější. 

Christine Bejerasco, vedoucí pro oblast počítačové bezpečnosti se zaměřením na zákaznicky orientovaný výzkum a vývoj, připouští, že je to výzva. Podotýká ale také, že všichni inženýři a výzkumníci hrozeb z F-Secure jsou rozhodně připraveni se k ní postavit čelem. 

„Pokaždé je cítit jistý tlak, pokud společnost opakovaně vyhrává nějakou cenu. Ovšem dokonce i pod tlakem jsou naši inženýři a výzkumní pracovníci schopni zajistit to, že naše produkty dokáží vždy čelit nejnovějším hrozbám. To je opravdu působivé.“

Jinými slovy, nejsme hvězda, co zazáří pouze jednou. Co tedy děláme správně?

„Tato ocenění bychom od společnosti AV-TEST sedmkrát nezískali bez našich konzistentních investic do najímání nejlepších lidí a bez vytváření nejlepších ochranných technologií, které mají trvale vysokou úroveň. Každý den, rok co rok,“ říká technický ředitel F-Secure Mika Stahlberg.

Běžný den v laboratořích F-Secure vypadá přibližně takto: 7 miliard událostí, 6 miliard online dotazů na bezpečnost stránek, 1 milion podezřelých URL adres, 500 000 vzorků k analýze a zhruba 10 000 nových případů malwaru.

Vzhledem k obrovskému množství potenciálních hrozeb nemohou experti držet krok, aniž by měli k dispozici náležité nástroje.

Není to ale tak jednoduché. Paolo Palumbo z F-Secure tvrdí, že ani ty nejlepší nástroje nejsou k ničemu, pokud je nepoužívají správní lidé. Kromě pozice ředitele a vedoucího bezpečnostní strategie F-Secure zastává také roli hlavního lektora kurzu Reverzního inženýrství a analýzy malwaru na Aalto University. Říká, že analýza malwaru pomáhá studentům naučit se kritickému myšlení, což z nich zase dělá lepší analytiky. 

„Jsme nadšení, že můžeme spolupracovat s univerzitami a že pomáháme poskytovat špičkové vzdělání v oblasti kybernetické bezpečnosti. Nabízí se nám tím příležitost, abychom studentům zdůraznili, jak zásadní roli hrají v tomto odvětví lidé. Analýza malwaru je složité řemeslo, jež ohromně těží z kritického myšlení, a je důležité, aby studenti, kteří se o tento obor zajímají, dobře chápali profesní i osobní hodnotu odbornosti.“ 

Více o tom, jak AV-TEST hodnotí produkty F-Secure, naleznete zde.

F-Secure SAFE je také součástí balíku antivirové ochrany a ochrany sítě F-Secure TOTAL.